Q

“Julie gaf ons een frisse kijk op de (sport)markt van vandaag en morgen. Ze beschikt over ontzettend veel drive en ze bezorgde ons actie-gerichte tools die de wereld van marketing veel toegankelijker maakten. Het voelt alsof we meegetrokken werden in de hoofden van onze consumenten.”

Martine Verheyen

Algemeen directeur Fros

Fros Rebrand and launch

Client
Fros
Date
2021

Services

Brand strategy
Brand design
Marketing & Communication
Website Design

SEO & SEA
Social Media
PR
Ongoing Support

FROS is een Vlaamse Multisportfederatie die meer dan 1.000 sportclubs telt. Fros is ontstaan uit een fusie tussen de bedrijfssportfederatie, de natuursportfederatie en het vroegere FROS. Ook al is er nu een gezamenlijke werking, voor de buitenwereld was het na de fusie onvoldoende duidelijk waarvoor FROS precies stond en wat de federatie zoal deed.

Door de uitgebreide waaier aan events was het voor FROS zelf trouwens ook niet altijd makkelijk om efficiënt naar de juiste doelgroep te communiceren. 

Onze uitdaging?
Een succesvolle rebranding inclusief een frisse nieuwe website. En de marketing & communicatie naar een hoger niveau tillen, zodat FROS meer mensen kon bereiken én de clubs beter kon servicen.

Our approach

Branding
Eerst hadden we oog voor strategie. We zorgden voor een nieuwe brand identity en een nieuw logo die de waarden van FROS uitstraalden. Er werd ook een rebrandingscampagne gelanceerd die wij van A-Z hebben begeleid.

Marketing & communicatie
Vervolgens legden we een marketing- en communicatiestrategie vast. We toonden FROS hoe het potentïele leden en clubs doorheen de ‘buyer journey’ kon meetrekken en bepaalden de piekmomenten voor de verschillende doelgroepen.

Website
We lanceerden ook de nieuwe SEO geoptimaliseerde website (met CRM, marketing automations en analytics) en hebben het in-house team opgeleid om er zélf mee te leren werken. Er werd ook goed nagedacht over de social content strategie in functie van het opbouwen van een levende community.

Support
FROS rekent tot slot nog steeds op ons voor alle ongoing-vragen: strategische en uitvoerende support bij het opzetten van campagnes & initiatieven.

The results?

Key take-aways

1

Kleine campagnes, grote resultaten
Met relatief kleine campagnes en relatief lage budgetten kun je toch enorm positieve resultaten boeken. De resultaten op Facebook, Instagram en LinkedIn waren schitterend. Een geplande Google Adwords campagne hoefden we niet eens meer te lanceren, omdat alle targets al meer dan bereikt waren.

1

Onderschat de impact van PR niet
Omdat de mogelijkheden qua marketing zo enorm groot zijn, wordt de kracht van traditionele PR soms over het hoofd gezien. 
Het lijkt misschien ‘oubollig’, maar het FROS-persbericht dat we verstuurden leverde gigantisch veel aandacht op van nationale media. Zo wijdde Sporza er een artikel aan op zijn website en werd een reportage in het VRT-journaal bekeken door opgeteld maar liefst 1 miljoen kijkers. De actie die het minste tijd kostte, leverde dus de meeste return op.

1

MySueño wil geen blijvende afhankelijkheid creëren
Een nieuwe website bouwen vraagt voor iedereen veel werk en aanpassing, maar met MySueño geven we graag zoveel mogelijk info door aan onze klanten. We zorgden in dit geval voor het nieuwe design en de branding en bouwden 5 nieuwe website-pagina’s. Vervolgens gaven we de FROS-werknemers alle tools, zodat ze de site zélf verder konden uitbouwen. Dat lukte perfect, want de website telt intussen ruim 50 pagina’s. We gaven hier en daar nog wel kleine tips qua techniek en lay-out, maar FROS is niet blijvend afhankelijk van MySueño voor het onderhoud van hun website. We zouden het niet anders willen.

What our customer thought

Q

“Julie gaf ons een frisse kijk op de (sport)markt van vandaag en morgen. Ze beschikt over ontzettend veel drive en ze bezorgde ons actie-gerichte tools die de wereld van marketing veel toegankelijker maakten. Het voelt alsof we meegetrokken werden in de hoofden van onze consumenten.”

Martine Verheyen

Algemeen directeur Fros

Let's talk!

Do you have an own project you’d like to discuss? We offer a free strategy call where our consultant will give you advice on the spot and you can get to know how we work.

IMG-julie-circle-1.png

Did you know?

We love guiding people towards their dream. We also love sports, health, ànd coffee.
So if you have an idea or goal you'd like to reach, let us know, and you'll make us happy and let us help you while drinking a (virtual) coffee together! No strings attached!
Select your suitable timeslot or contact us.